Powerpitch- en wetenschapssessie congres 2017

Beste collega’s,

 Op vrijdag 19 mei zal het 6e Dutch Acute Medicine (DAM)-congres plaatsvinden in het UMCG. Op donderdag 18 mei zullen er pre-courses worden georganiseerd.

 Net als tijdens de voorgaande edities zal er ook dit jaar weer een wetenschaps- en powerpitchsessie zijn, waar we jullie input voor nodig hebben. Voor AIOS is dit een uitgelezen kans om te presenteren op een wetenschappelijk congres. Bovendien zal na afloop van deze sessies de beste presentatie worden beloond met een prijs.

 – In de wetenschapssessie is er ruimte voor presentaties door zowel internisten als arts-assistenten over wetenschappelijk onderzoek dat momenteel binnen de interne geneeskunde wordt verricht.

– In de powerpitchsessie krijgen arts-assistenten de gelegenheid om interessante, leerzame of bijzondere casuïstiek op het gebied van de acute geneeskunde te presenteren.

 Voor beide sessies geldt dat je maximaal 7 minuten hebt voor de presentatie.

 Bij deze moedigen wij je aan om je wetenschappelijk project of meest interessante en leerzame casus in te sturen. Abstracts dienen voor vrijdag 7 april 2017 te worden aangedragen via dutchacutemedicine@gmail.com. Het abstract mag maximaal 500 woorden bedragen, voertaal Nederlands.

 Medio april hoor je of je inzending is geselecteerd.

Wij zien jullie inzendingen graag tegemoet!

 Groeten,

Harmen Postema en Sofie Tops, juniorleden congrescommissie

Patricia Stassen en Prabath Nanayakarra, internisten acute geneeskunde